Daktuinen

Een daktuin aanleggen: een oase van groen in de stad

Een volwaardige daktuin kan bestaan uit een gazon, vaste planten, bomen, wandelpaden, terrassen, ... Een daktuin creëert een extra ruimte om te ontspannen, bewegen en lunchen.

Al onze materialen en substraten voldoen aan de FLL-richtlijnen en zijn conform Technische Voorlichting 229 van het WTCB.

Voordelen daktuin

struik

puur natuur in de stadsjungle

In de stad kan u een stuk natuur terugwinnen door een daktuin aan te leggen. Op deze manier geeft u een stukje natuur terug, waar het vroeger verloren ging. Een daktuin draagt bij aan de vermindering van CO².

Waterretentie

Waterretentie

Groendaken pakken de oorzaak van overstromingen aan. Dit is één van de grootste voordelen waarom u met een groendak van een subsidie geniet!

zon

Warmte- en geluidsisolerend

Daktuinen hebben een isolerende functie. In de winter verliest u minder warmte en in de zomer zorgt de verdamping van de plantjes voor een koel effect. Contactgeluiden met uw dak worden ook gedempt.

boom

Veel keuzemogelijkheden

Een daktuin heeft tal van mogelijkheden. Zo is het perfect mogelijk zware planten en bomen te laten groeien of wandelpaden en terrassen te voorzien in uw daktuin. 

wereld in hand

'Urban heat island' berperken

In de zomer stijgt de temperatuur in de steden door de grote hoeveelheid aan zwarte daken. Groendaken bieden een oplossing voor dit hitte-eilandeffect.

hartje

Esthetische meerwaarde

Naast al deze handige voordelen is een groendak een streling voor het oog.

Al nagedacht over het onderhoud van uw daktuin? 

Vraag hier uw gratis en vrijblijvende offerte aan

We would love to green your roof 

wij maken vrijblijvend een offerte op!

Heeft u interesse in een dakpark, maar heeft u nog enkele bijkomende vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!