DÉ GROENDAK- EN DAKTUINSPECIALIST

Naturoof heeft reeds meer dan 10 jaar expertise in het ontwerpen, aanleggen én onderhouden van groendaken en daktuinen voor zowel particulieren, aannemers als ontwikkelaars. Dit doen wij steeds met een grote passie en interesse voor groen- en bouwtechnische oplossingen. Door onze achtergrond uit de tuinontwerp en tuinaanleg benaderen wij ieder groendak- of daktuinproject met een persoonlijke en correcte opvolging. Naturoof staat dan ook garant voor een professionele uitvoering met bewezen duurzame en kwaliteitsvolle materialen. Bij Naturoof zijn we ervan overtuigd dat we ruimte moeten teruggeven aan de natuur, daar waar die vroeger verloren is gegaan. 

Met lokale verankering in Roeselare, Gent en Antwerpen is ons gemotiveerd team actief over heel Vlaanderen, Wallonië en het Noorden van Frankrijk. Wij proberen het verschil te maken door middel van een goede voorbereiding, vlotte communicatie en een secure uitvoering met oog voor detail. 

Groendaken

Groendaken bieden tal van voordelen voor uw dak en de omgeving. Van sedumdaken tot natuurdaken, groendaken bestaan in verschillende types en er zijn heel wat mogelijkheden. Belangrijk is wel dat u dak voldoende draagkracht heeft.

Extensieve groendaken zijn prachtige onderhoudsarme daken met een beperkt opbouwgewicht, voorzien van sedumplantjes. Dit type groendak kan ook perfect gecombineerd worden met zonnepanelen. 
Mag het voor u wat meer zijn? Dan is een biodiversiteitsdak of een semi-intensief type mogelijks de oplossing voor u. Deze daken hebben een iets zwaarder opbouwgewicht maar de plantenkeuze is ruimer. U kan kiezen voor een combinatie van wilde grassen, kruiden en bloemen of zelfs vaste beplanting.

Daktuinen

Daktuinen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken, de laatste jaren zijn ze dan ook enorm in populariteit gestegen. Ze zorgen niet enkel voor een extra stukje natuur maar ook voor meer biodiversiteit, betere luchtkwaliteit en een betere waterhuishouding. Met Naturoof staan we in voor totaalprojecten. Een bijkomend terras, plantenbakken, een afsluiting, zitbank of waterelement, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. 

Bij een klassieke daktuin adviseren we altijd om irrigatie te plaatsen voor het beste resultaat. We plaatsen echter meer en meer retentiedaken, ook wel groenblauwe daken genaamd, die speciaal ontworpen zijn voor het bufferen van regenwater op het dak en het vertraagd afvoeren naar de riolering.

Onderhoud 

Elk groendak heeft eigen specifieke noden qua onderhoud en dit voeren wij graag voor u uit. Bij Naturoof hebben we meer dan 600 lopende onderhoudscontracten over heel België, dit bij zowel particuliere als professionele klanten. 

Het aantal onderhoudsbeurten per jaar is afhankelijk van welk type groendak u heeft. Bij een extensief groendak is het aantal beurten beperkt tot twee onderhouden per jaar, doorgaans tijdens het voor- en najaar. Voor meer intensieve projecten werken we graag een voorstel op maat uit. We vinden het belangrijk om al onze projecten ook na plaatsing op te blijven volgen. Ook voor groendaken die niet door ons zijn geplaatst, kun je steeds op onze expertise en advies rekenen.

Een oplossing voor
elk dak

Gezinsdaken

Bij Naturoof kan u terecht voor het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van uw groendak of daktuin.

Professionele projecten

Naturoof staat u graag bij om uw project nog duurzamer te maken met een groendak of daktuin. 

Ervaring

10
jaar

Groendaken

>
250000
m2

Projecten

>
1500

Vraag hier uw gratis en vrijblijvende offerte aan

Wie zijn wij 

NATUROOF

Een betere toekomst voor iedereen, dat is wat we met Naturoof willen bereiken! Door het plaatsen van een groendak of daktuin, helpt u mee natuur te creëren waar die vroeger is verloren gegaan.

STONEROOF

Ons zusterbedrijf Stoneroof is gespecialiseerd in dakterrassen en dakgrind. Een betrouwbare partner voor het leveren en plaatsen van schuttingslagen op uw dak.

MATERIALS

Met Naturoof Materials richten we ons op de professionele markt (tuinaanleggers, omgevingsaanleggers, grondwerkers...).

We verdelen onder andere kwalitatief Optigrün daktuinmateriaal, substraat en lava. Aankoop is enkel mogelijk op factuur, enkel afname van volle platen en rollen.

GROENDAKSHOP

Groene vingers? Zowel particulieren als professionelen kunnen terecht op onze webshop voor een doe-het-zelf groendakpakket. We werken met kwalitatieve materialen van leverancier Optigroen. Daarnaast zijn er op onze webshop ook allerhande tips and tricks, een aanlegfiche en video beschikbaar voor de perfecte aanleg van uw DIY-groendak!

Vraag hier uw gratis en vrijblijvende offerte aan

We would love to green your roof

Bouw mee aan een groenere toekomst, wij maken vrijblijvend een offerte op!

Heeft u interesse in een groendak of een daktuin, maar heeft u nog enkele bijkomende vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

We hebben reeds gewerkt voor: