Groendaken

Meer dan 10 jaar ervaring in het aanleggen van groendaken

Met ons meer dan 10 jaar ervaring is Naturoof is dé expert in het plaatsen en onderhouden van groendaken. Groendaken bestaan in verschillende soorten, maten en gewichten. De draagkracht van uw dak is een bepalende factor in wat er mogelijk is op uw dak.

Wat is het verschil tussen een extensief groendak en een intensief groendak? Wil je een mooi groendak waar u weinig onderhoud aan hebt? Voor een extensief groendak volstaat een substraatlaag van een 6 á 7-tal centimeter waar sedum of vetplantjes kunnen op groeien. Bij een intensief groendak (ook wel daktuin genaamd) zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt (e.g. bloemen, grassen, struiken, bomen, …). Dit type vraagt natuurlijk evenveel onderhoud als bij een gewone tuin en je hebt er ook een dikkere substraatlaag en meer opbouwgewicht voor nodig. De tussenoplossing is een semi-intensief groendak. Bomen en struiken zijn niet haalbaar op dit soort groendak, maar je kan er wel mooie bloemen en siergrassen op laten groeien. 

Al onze materialen en substraten voldoen aan de FLL-richtlijnen en zijn conform Technische Voorlichting 229 van het WTCB.

Ontdek hieronder meer over de verschillende groendaksystemen.

Voordelen groendaken

Waterretentie

Waterretentie

Groendaken pakken de oorzaak van overstromingen aan. Dit is één van de grootste voordelen waarom u met een groendak van een subsidie geniet! 

biodiversiteit

Meer biodiversiteit

U creëert met een groendak ook nog eens een bron van voedsel voor allerlei nuttige insecten en een plaats van rust voor de mensen.

zon

Warmte- en geluidsisolerend

Groendaken hebben een isolerende functie. In de winter verliest u minder warmte en in de zomer zorgt de verdamping van de plantjes voor een koel effect. Contactgeluiden met uw dak worden ook gedempt.

duim

Hogere levensduur van uw dak

Uw dak wordt niet meer blootgesteld aan UV stralen en fysieke beschadigingen door het betreden en de weersomstandigheden. Hierdoor stijgt de levensduur van uw dak. 

 

 

wereld in hand

'Urban heat island' berperken

In de zomer stijgt de temperatuur in de steden door de grote hoeveelheid aan zwarte daken. Groendaken bieden een oplossing voor dit hitte-eilandeffect.

hartje

Esthetische meerwaarde 

Naast al deze handige voordelen is een groendak een streling voor het oog. 

Al nagedacht over het onderhoud van uw groendak? 

Vraag hier uw gratis en vrijblijvende offerte aan

Bouw mee aan een groenere toekomst! 

wij maken vrijblijvend een offerte op!

Heeft u interesse in een groendak, maar heeft u nog enkele bijkomende vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!