Groendaken

De ideale groene waterbuffer

Groendaken bestaan in verschillende types, gewichten en formaten. Ontdek hieronder meer over de verschillende groendaksystemen. Al onze materialen en substraten voldoen aan de FLL-richtlijnen en zijn conform Technische Voorlichting 229 van het WTCB.

Voordelen groendaken

Waterretentie

Waterretentie

Groendaken pakken de oorzaak van overstromingen aan. Dit is één van de grootste voordelen waarom u met een groendak van een subsidie geniet! 

biodiversiteit

Meer biodiversiteit

U creërt met een groendak ook nog eens een bron van voedsel voor allerlei nuttige insecten en een plaats van rust voor de mensen.

zon

Warmte- en geluidsisolerend

Groendaken hebben een isolerende functie. In de winter verliest u minder warmte en in de zomer zorgt de verdamping van de plantjes voor een koel effect. Contactgeluiden met uw dak worden ook gedempt.

duim

Hogere levensduur van uw dak

Uw dak wordt niet meer blootgesteld aan uv-stralingen en fysieke beschadigingen door het betreden en de weersomstandigheden. Hierdoor stijgt de levensduur van uw dak. 

 

 

wereld in hand

'Urban heat island' berperken

In de zomer stijgt de temperatuur in de steden door de grote hoeveelheid aan zwarte daken. Groendaken bieden een oplossing voor dit hitte-eilandeffect.

hartje

Esthetische meerwaarde 

Naast al deze handige voordelen is een groendak een streling voor het oog. 

Al nagedacht over het onderhoud van uw groendak? 

Vraag hier uw gratis en vrijblijvende offerte aan

Bouw mee aan een groenere toekomst! 

wij maken vrijblijvend een offerte op!

Heeft u interesse in een groendak, maar heeft u nog enkele bijkomende vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!