Dakgrind

Aanleggen van grinddak

Grind wordt niet enkel geplaatst omwille van de esthetische meerwaarde. Het dient ook als een extra ballast tegen het wegwaaien van uw dakdichting. Dakgrind zorgt ervoor dat de isolatie en de dakhuid van uw woning losliggend kunnen geplaatst worden.

Voordelen

duim

Hogere levensduur van uw dak 

Uw dak wordt niet meer blootgesteld aan uv-stralingen en fysieke beschadigingen door het betreden en de weersomstandigheden. Hierdoor stijgt de levensduur van uw dak.

wind

Extra windstabiliteit

Uw dak is extra beschermt bij hoge windsnelheden door het extra gewicht van het aanwezige grind. Het extra gewicht dient als bescherming tegen het opwaaien van uw dakdichting. 

euro

Hoger rendement van dakdekker

Om te kiezen voor grind op uw dak hoeven de isolatie en de dakdichting niet verlijmd te worden. Hierdoor kan een dakdekker uw project sneller en goedkoper uitvoeren. 

zon

Warmte en geluidsisolerend

Daktuinen hebben een isolerende functie. In de winter verliest u minder warmte en in de zomer zorgt de verdamping van de plantjes voor een koel effect. Contactgeluiden met uw dak worden ook gedempt.

klok

Onderhouds-
vriendelijk

Dakgrind is een zeer makkelijk te onderhouden product. Indien het geval moet er nu en dan eens wat onkruid weggenomen worden. 

hartje

Esthetische meerwaarde

Naast al deze handige voordelen is een grinddak een streling voor het oog.

#LiveYourRoof

Maak optimaal gebruik van uw daktuin door wat padjes te voorzien

Heeft u interesse in grind op uw dak, maar heeft u nog enkele bijkomende vragen? Neem gerust contact op. Wij helpen u graag verder!